Christien de Bruin viert 50e verjaardag

Onze assistente Christien de Bruin vierde begin dit jaar haar 50e verjaardag. Van harte! We kijken even terug op haar lange loopbaan bij PM. 

Ze heeft het nog scherp voor ogen, de dag dat ze begon bij Keizer Administraties en Belastingen, de voorloper van PM. De firma hield – klein en knus – kantoor in het kookhuisje naast het huis van de eigenaar, Marinus Keizer (die vorig jaar is overleden). Amper twee maanden later verhuisde het bedrijf al naar een groter kantoor: het oude Rabobank-gebouw in Oene. De groei zat er goed in. In de loop van de tijd ging het van drie naar bijna tien medewerkers, en van Oene naar Heerde.

In die eerste tijd was alles nog veel minder geautomatiseerd. Jaarrekeningen werden in Word gemaakt, en één verkeerd tabje kon de hele zaak in het honderd sturen. “Er ging ook veel meer papier doorheen”, herinnert Christien zich. “Rapporten printte je vaak in vijfvoud. Terwijl we nu bijna niets meer op papier bijhouden – alles is gedigitaliseerd.”

Meedenken met klanten

In 2007 kwam Peter Bregman bij PM, later volgde Martin Post. Zo groeide het bedrijf van een administratiekantoor uit tot een financieel adviesbureau. Ook Christiens werk is daardoor breder en afwisselender geworden. “Voorheen was ik vooral aan het éínd van het traject bezig: met cijfers verzamelen en gegevens verwerken. Nu denk ik al veel eerder in het traject mee met ondernemers: hoe kun je als ondernemer je doel bereiken en wat kunnen wij daarin betekenen? Als assistent zit ik daarom ook steeds vaker bij besprekingen met klanten, dat is uitdagend. Maar een dag cijfers inboeken vind ik ook leuk, het is vooral de combinatie die me aanspreekt.”

< terug naar overzicht