Bij samenwerking en overdracht

Soms dient zich zomaar een gouden kans aan om een concurrerend bedrijf over te nemen, zodat je eigen onderneming een groeispurt krijgt. Het kan ook zijn dat de samenwerking met een partner een goede weg is om je firma gezond te houden. Het zijn kansrijke processen – maar je moet ze zorgvuldig uitvoeren om een zachte landing te garanderen.

Sparring partner

PM wordt vaak gevraagd als sparring partner bij samenwerkingen, fusies en overnames. Vaak spelen vragen zoals deze dan een rol:

  • Wat is de waarde van mijn bedrijf?
  • Wat zijn de risico’s bij samenwerking? Kan ik mijn vrouw in loondienst nemen?
  • Welke fiscaal-juridische kwesties spelen er rond de fusie van onze bedrijven?
  • Ik heb een meningsverschil met mijn aandeelhouders. Hoe los ik dat op?

Knopen ontwarren

Bij PM hebben we fiscaal-juridische en praktische kennis in huis. Daardoor kunnen we de complexe ‘knopen’ van dit soort processen goed ontwarren. We kunnen de link leggen tussen ingewikkelde regels en de alledaagse praktijk van je bedrijf. Altijd houden we de persoonlijke kant van de zaak in het oog. Als je zoon het bedrijf gaat overnemen, denken we bijvoorbeeld mee over de vraag hoe lang hij nog moet werken voordat het zover is. Want een bedrijf draait om mensen.

Vragen over een fusie, een samenwerkingsverband of een bedrijfswaardering? Bel of mail om te horen wat PM voor je kan doen.