MVO: PM is betrokken bij historische molens

PM vindt het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen (mvo). We zetten onze kennis en kunde graag in om een steentje bij te dragen aan de samenleving. Zo ondersteunen we al jarenlang twee molens in de gemeente Heerde: de Mölle van Bats in Veessen en Molen de Vlijt in Wapenveld. PM verzorgt de volledige administratie van de stichting en Peter Bregman is bestuurslid.

In Molen de Vlijt wordt nog steeds graan gemalen dat wordt gebruikt voor eigen producten en voor levering aan bakkers. Het terrein staat in de regio bekend als Vriezes Erfgoed. De afgelopen tijd is dit grondig opgeknapt en uitgebreid met diverse gebouwen, waaronder een bezoekerscentrum. Dit is mogelijk gemaakt met overheidssubsidies en sponsoring van ondernemers.

Voorstelling WILD

Het vernieuwde terrein wordt regelmatig gebruikt voor events. Zo vond er op 22 augustus een openluchtvertoning plaats van WILD. Deze film van Luc Enting brengt de Veluwe op een spectaculaire manier in beeld. De camera volgt het leven van iconische dieren zoals hert, vos en zwijn. Slagerij Ter Weele uit Oene zorgde voor een bijpassende wildproeverij. De voorstelling werd mede mogelijk gemaakt door PM Ondernemend, Jumbo Brinkman Heerde, Bouwbedrijf Van Laar, Albert Heijn Wapenveld, Boschman Optiek, Slagerij Ter Weele, Eye-T webdesign en Experiencia Pura.

Kijktip!

WILD is aan het eind van deze week nog een keer te zien: op zaterdag 15 september staat er een voorstelling gepland op het Kievitsveld in Emst. De organisatie is ditmaal in handen van de stichting Promotie Epe. De inloop is vanaf 19.30 uur. Om 20.00 uur geeft filmmaker Luc Enting een inleiding, de voorstelling begint om 20.30 uur. Toegangskaarten zijn gratis te verkrijgen bij VVV Epe, op = op.

< terug naar overzicht